Ekspresy do kawy nowe i używane. Serwis.

San Remo Capri. Ekspresy do kawy.

Ekspresy używane

W Remex Caffe Service mogą Państwo zakupić używane ekspresy do kawy. Posiadamy używane ekspresy do kawy wiodących marek, po pełnym przeglądzie, czyszczeniu i odkamienianiu. Są to maszyny sprawdzone w różnej cenie, zależnej od wieku i stanu technicznego(uzależnionego od poziomu przeglądu serwisowego). Urządzenia są serwisowane, sprawne i przygotowane do pracy u klienta. Gwarantujemy najwyższą jakość i najniższe ceny. Z nami zyskasz wielu zadowolonych klientów i zaoszczędzisz pieniądze.

Skontaktuj się z nami, a przedstawimy szczegółową ofertę sprzedaży, serwisu, czy zakupu ekspresów do kawy.

 

FAEMA

Firma Faema od wielu lat jest uznanym i renomowanym na świecie producentem profesjonalnych ekspresów ciśnieniowych. Jest liderem, nadającym kierunek rozwoju ekspresów do kawy. Wprowadza wiele opatentowanych, i doskonałych rozwiązań technicznych oraz trendów wizualnych. Faema są pierwszymi profesjonalnymi ekspresami ciśnieniowymi dostępnymi na polskim rynku gastronomicznym. Najważniejsza jest zdolność do serwowania perfekcyjnego espressoekspresy Faema niewątpliwie ją posiadają, potwierdza to włoski instytut „Espresso Italiano”.

Bezkompromisowa orientacja na jakość, umiejętne wsłuchiwanie się w opinie baristów oraz wyprzedzanie pojawiających się trendów w konsumpcji espresso - wszystko to zaowocowało ugruntowana opinią na rynku. Jest to sprzęt trwały i niezawodny niezbędny do serwowania kawy najwyższej jakości. Nawet po kilku latach pracy posiada bardzo dużą wartość na rynku wtórnym.

Rozwiązania techniczne zastosowane w ekspresach Faema:

  • Grupa Ekspresu odlew w postaci jednego monolitycznego bloku stalowego. Dzięki dużej masie, zgromadzona energia cieplna utrzymuje temperaturę wody do parzenia kawy na bardzo stabilnym poziomie, co jest ogromnie ważne dla jakości espresso. Zachowany jest dystans oddzielający grupę od bezpośredniego kontaktu z bojlerem, doskonale wpływa to na uniknięcie efektu przegrzewania wody do parzenia espresso.
  • Magic Cappuccino – przystawka do cappuccino. Bardzo prosta w użyciu, myciu i konserwacji. Umożliwia przygotowywanie spienionego oraz podgrzanego mleka.
  • Cappuccinomatic – funkcja przygotowania białego lub brązowego cappuccino w sposób automatyczny za pomocą wciśnięcia jednego przycisku.
  • Autosteam – funkcja automatycznego spieniania mleka. Dzięki specjalnej konstrukcji, stalowa dysza parowa dostarcza odpowiednią ilość pary i powietrza do mleka spieniając je. Dysza zakończona jest sondą termiczną, której zadaniem jest kontrola temperatury spienianego lub podgrzewanego mleka. Autosteam doceni każdy komu zależy na najwyższej jakości serwowanego cappuccino.
  • Infusion ChamberGrupa została tak zaprojektowana, aby w maksymalny sposób wydobyć z przygotowywanej kawy wszystkie najlepsze aromaty oraz substancje smakowe. W tym celu stalowym bloku każdej grupy znajduje się mini komora o pojemności kilku cm 3, która przed napełnieniem filiżanki espresso wstępnie zaparza kawę w łyżce a następnie po ok. 4 sekundach następuje zaparzanie właściwe od pełnym ciśnieniem 9 barów. Dzięki temu otrzymamy doskonałą ekstrakcję espresso.
  • Thermosyphonic system – funkcja zapewniająca stabilność temperatury podczas parzenia, bez względu na wielkość oraz przerwy w sprzedaży kawy. Jest to system, który opiera się na układzie dwóch bojlerów - jeden w drugim. Jeden z grzałkami, którego zadaniem jest dostarczanie gorącej wody do herbaty oraz pary wodnej do spieniania mleka. Drugi, służy do podawania wody na kawę bezpośrednio do grupy ekspresu. Dzięki temu opatentowanemu systemowi, ekspres zachowuje w bardzo wysokim stopniu tak pożądany parametr jakim jest stabilność temperatury parzenia.
  • Thermobalance system – W specjalnie skonstruowanej grupie istnieje możliwość regulacji temperatury, bez zmiany ciśnienia wody. Dzięki temu można idealnie dopasować temperaturę parzenia do specyfiki mieszanki kawy. Jest to wyjątkowe rozwiązanie, które pozwala na regulowanie oraz kontrolowanie temperatury wody w każdej grupie oddzielnie, bez konieczności wyłączania ekspresu. Dzięki temu jakość serwowanej kawy jest gwarantowana w każdych warunkach i dla każdej mieszanki kawy.
  • Smart Boiler - Dzięki elektronicznemu sterowaniu kontroli temperatury bojlera, znacząco przyspieszono produkcję gorącej wody oraz pary, poprzez impulsowe uzupełnianie bojlera, oraz regulację balansu cieplnego. Wszystko po to, aby stworzyć doskonałe Espresso.
  • Dysze do spieniania mleka - wraz ze wzrostem popularności kawy espresso, rośnie zapotrzebowanie na napoje mleczne na bazie espresso. Taka sytuacja wymaga nowych i elastycznych rozwiązań. W ekspresach montuje się dysze do spieniania mleka. Każda z nich możne posiadać różnego rodzaju końcówki, co umożliwia baristom sprawne spienianie mleka o różnych pojemnościach oraz na potrzeby różnych napojów. Różnorodne, umiejętne wykorzystanie dysz zapewnia także ekonomiczną gospodarkę energią ekspresu.
  • Hot Water Economizer - Ekonomizer gorącej wody łączy gorącą wodę z bojlera z wodą z zaworu zasilającego w takich proporcjach, które umożliwiają serwowanie wody do herbaty w temp. ok. 92-96 st. Zastosowanie ekonomizera ma znaczący wpływ na zachowanie bardzo dużej wydajności ekspresów Faema oraz oszczędność energii elektrycznej.

Faema Smart Due

Seria najbardziej popularnych ekspresów Faema. SMARTA charakteryzuje bardzo duża wydajność oraz stabilność parametrów przy intensywnej i zróżnicowanej eksploatacji. SMART jest ekspresem dwugrupowym. Ze SMARTEM zaserwujemy doskonałej jakości kawę, napojekawowe jak i herbatę. Ekspres występuje w dwóch wersjach:

  • SMART A przeznaczony do użytku w restauracjach i kawiarniach
  • SMART S przeznaczony do użytku w profesjonalnych coffee barach. Dzięki dwóm stalowym dyszom pary ekspres doskonale spełnia oczekiwania najbardziej wymagających baristów umożliwiając spienianie małych porcji mleka jak i dużych.

Charakterystyka, funkcje:

    • sterowanie dozowania porcji kawy za pomocą przycisku start-stop
    • 2 stalowe obrotowe dysze pary
    • 1 stalowa obrotowa dysza gorącej wody
    • dwuskalowy manometr wskazujący ciśnienie wody w bojlerze oraz ciśnienie pompy
    • wskaźnik poziomu wody w bojlerze
    • elektronicznie sterowane napełnianie bojlera
    • wbudowana pompa wolumetryczna
    • bojler wykonany z miedzi
    • automatyczny zawór zabezpieczający przed powrotem dozowanej wody do bojlera
    • niezależne wymienniki ciepła dla każdej z grup wbudowane w bojler wraz z „thermosyphonic system
    • autonomiczne grupy wykonane z bloków stalowych z przedwstępną komorą parzenia
    • ociekacz z kratką wykonany ze stali nierdzewnej
    • rama i konstrukcja stalowa

 

    • szerokość [mm] 650
    • głębokość [mm] 465
    • wysokość [mm] 520
    • napięcie [V] 230/400
    • pojemność [Lt] 11
    • moc [kW] 4,8
    • moc pompy [W] 5000
    • ciężar sieci [kg]
    • ciężar całkowity [kg] 55

 

    • Obudowa:
      • Stal nierdzewna, stal lakierowana, boczne elementy obudowy wykonane z makrokolonu odpornego na wysoka temperaturę.
    • Kolor:
      • Srebrno-szary. Podstawa w kolorze czarnym.

 

FETCO

Firma FETCO® jest znanym w branży kawowej kreatywnym producentem systemów zaparzania kawy, herbaty, systemów przechowywania kawy bez używania podgrzewaczy, warników gorącej wody oraz młynków do kawy. Gdzie wiedza o ekstrakcji spotyka się ze sztuka smaku zaparzacze do kawy EXTRACTOR to najnowsza technologia automatycznego parzenia z opcjami programowania, które pozwalają przygotować kawę na wiele sposobów.

  • Funkcja blokady - Bezpieczna obsługa kosza. Nie pozwala na wysunięcie go w ciągu całego procesu parzenia, co zabezpiecza operatora przed przypadkowym poparzeniem.
  • Funkcja wstępnego zraszania pozwala zaprogramować zraszanie gorącą wodą kawy w koszu jeszcze przed właściwym cyklem zaparzania. Przygotowuje to warstwę kawy do optymalnej ekstrakcji oraz redukuje cierpkość i goryczkę.
  • Funkcja By-Pass pozwala zaprogramować ilość gorącej wody, jaka trafi bezpośrednio do termosu nie przepływając przez warstwę kawy w koszu zaparzacza.
  • Funkcja Zbyt niska temperatura = zaparzanie niemożliwe zapobiega rozpoczęciu procesu parzenia letnią wodą. Gwarantuje, że zaparzanie kawy odbędzie się przy żądanej temperaturze i pozwoli na uniknięcie podekstrakcji spowodowanej zbyt niską temperaturą wody.
  • Funkcja Pulse-Brew polega na pulsacyjnym przepuszczaniu gorącej wody przez kosz z kawą. Gwarantuje to równomierne i pełne nasycenie warstwy kawy, co zapewnia właściwą ekstrakcję.
    • Faza 1 Wstępne zraszanie
    • Faza 2 Pulsacyjny przepływ wody
    • Faza 3 Końcowe ociekanie.
  • Intuicyjny panel sterujący - Nowatorska technologia pozwala na łatwe i wygodne programowanie parametrów, bez konieczności otwierania zaparzacza. Umożliwia dostosowanie parametrów do potrzeb użytkownika:
    • ilość naparu
    • czas parzenia
    • opcja By-Pass
    • wstępne zraszanie
    • czas pomiędzy zraszaniem a zaparzaniem
    • blokada kosza
    • temperatura wody
  • Stalowa obudowa - obudowa ze stali nierdzewnej, łatwa do utrzymania w czystości.
  • Elektroniczne sterowanie gorącą wodą. Elektronicznie sterowany kran z możliwością regulacji temperatury.
  • Wydajna współpraca. Optymalne wykorzystanie zaparzacza zapewni współpraca z wieloma termosami LUXUS®.

FETCO CBS 2042

Pojedynczy 4-litrowy zaparzacz do kawy z izolowanymi próżniowo termosami ze stali nierdzewnej. Seria EXTRACTOR®.

Charakterystyka, funkcje:

  • 4-litrowe termosy L3D-10 lub L3S-10 + S3S-10 serii LUXUS®
  • automatyczny pobór wody
  • elektroniczne sterowanie
  • kran gorącej wody
  • moc 5,2 KW
  • napięcie 230V
  • wydajność 80 l/h – 640 filiżanek

 

  • szerokość [mm] 483
  • głębokość [mm] 505
  • wysokość [mm] 870
  • napięcie [V] 230
  • pojemność [Lt] 8
  • moc [kW] 5.2
  • ciężar sieci [kg] 29
  • ciężar całkowity [kg]57

 

SANREMO

San Remo jest firmą produkującą wysokiej klasy profesjonalne ciśnieniowe ekspresy do kawy wykorzystywane w najlepszych lokalach na świecie. Marka jest wyznacznikiem jakości i prestiżu. Produkty Sanremo Profesjonalny ekspres do kawy San Remo Capriwykonane są na podstawie projektów wybitnych profesjonalistów z wysokiej jakości materiałów. Cechuje je trwałość, niezawodność oraz innowacyjność dzięki czemu w pełni spełniają warunki fachowego wykorzystywania. Nowatorskie rozwiązania zastosowane w ekspresach Sanremo pozwalają na oszczędność czasu i niezwykłą przystępność dla każdego użytkownika. Wszystkie maszyny prezentują doskonałą precyzję w procesie parzenia kawy. A kawę z ekspresów Sanremo cechuje niezwykła równowaga smaku i aromatu.

SANREMO Capri di Sed

Jedna z najpopularniejszych profesjonalnych maszyn Sanremo - Capri, jest nadzwyczaj wartościowym, oszczędnym przestrzennie, najwyższej klasy ekspresem do kawy. Capri skonstruowany jest w prosty sposób ze starannie wyselekcjonowanych komponentów. Ekspres jest wysoko ceniony ze względu na swój styl połączony z doskonałą zdolnością parzenia kawy. Ciśnieniowy gastronomiczny ekspres do kawy Capri dostępny jest w wersji:

  • elektronicznej SED
  • półautomatycznej SAP.

Charakterystyka, funkcje:Ekspres do kawy San Remo capri

  • Podłączona pompa motorowa
  • Boiler i rurociąg miedziane
  • Jeden miernik napięcia o podwójnej skali
  • Wskaźnik świetlny informujący czy maszyna działa
  • Automatyczny poziom elektroniczny
  • Elektroniczna pre-infuzja

 

  • szerokość [mm] 590
  • głębokość [mm] 485
  • wysokość [mm] 505
  • napięcie [V] 230-400
  • pojemność [Lt] 8,6
  • moc [kW] 2,7/4,5
  • moc pompy [W] 150
  • ciężar sieci [kg] 49
  • ciężar całkowity [kg]53

W ofercie posiadamy sprzęt nowy jak i używany.

 
Sklep internetowy Herbaty Kawy
Koszty wysyłki | Regulamin | Polityka prywatności